


z mocnym polskim akcentem. Polecam.
Makaron gotujemy al`dente w lekko osolonej wodzie.Kapustę szatkujemy,gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego,ziela angielskiego,jagód jałowca,odcedzamy z nadmiaru wody.Boczek,kiełbasę kroimy w kostkę smażymy na rozgrzanej oliwie,dodajemy mięso mielone,podgrzybki dalej smażymy na średnim ogniu ok.20 minut często mieszając.Do mięsa dodajemy zmiażdżony czosnek,koncentrat pomidorowy i grzybowy,zmniejszamy płomień i smażymy ok.10 minut.Makaron,mięso,kapustę mieszamy w dużym żaroodpornym naczyniu,doprawiamy do smaku.Wkładamy naczynie do piekarnika nagrzanego 180`C na ok.20 minut (piekarnik z termoobiegiem). Makaron wyjmujemy,porcjujemy na talerze,posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.