Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Puszyste naleśniki wypełnione jogurtem greckim oraz dżemem truskawkowym. Myślę że będą doskonałe do pracy .

Składniki

1 szklanka Mleko
1 łyżeczka Soda oczyszczona
2 łyżeczka Mąka pszenna
3-4 łyżka Zimna woda
1 szt. Jajko
1 łyżka Cukier
1 łyżka Olej
1 szt. Jogurt grecki
1 szt. Dżem truskawkowy
1 szt. Natka pietruszki

Opis wykonania

1. Do miski wlewamy mleko oraz jajko, miksujemy. Następnie dodajemy cukier, sodę, wodę i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę oraz olej. Odstawiamy na 10min. Smażymy na rozgrzanej patelni co jakiś czas odwracając aby się nie przypaliły. 2. Naleśniki smarujemy jogurtem zwijając w kopertę. Następnie wierzch również posmarować jogurtem i dżemem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Coś z proporcjami składników jest nie w porządku. Nie udało mi się z dwóch łyżeczek mąki zrobić ciasta, musiałam dodać więcej choć soda fajnie spulchnia ciasto. Zostanę przy tradycyjnym przepisie
MariaBasia
Musiałam dodać więcej mąki bo jak dla mnie ciasto było za rzadkie nawet po czasie. Ale wyszło pyszne. Dzięki sodzie naleśniki wyszły bardzo pulchne a chyba dzięki olejowi wilgotne.
fiziowaaa
Super, polecam!
zielone_obloczki
Też dodałam więcej mąki do ciasta.