Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Grillowany kurczak i pesto z jarmużu

Grillowany kurczak i pesto z jarmużu
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, zdrowe i bez tłuszczu.

Składniki

pierś z kurczaka
sól, pieprz, papryka słodka, zioła
jarmuż
płatki migdałów
czosnek
oliwa

Opis wykonania

Umyty jarmuż, pozbawiony grubszych części zmiksować z czosnkiem, płatkami migdałów, przyprawami i oliwą. Dolać oliwy jeśli będzie zbyt suche. Pierś z kurczaka pokroić na plastry. Wymieszać z przyprawami i pozostawić na około godzinę. Kurczaka piec na grillu ( można użyć grilla elektrycznego, opiekacza lub patelni grillowej). Pesto można skropić olejem lub oliwą jeśli lubimy bardziej wodnite. W grillu elektrycznym(opiekaczu) kurczaka pieczemy około 3-4minuty do zrumienienia się i do miękkości (sprawdzamy widelcem).
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Z braku grilla, kurczaka zrobiłam na patelni grillowej. Pesto było z rukoli ale nie załapało się na zdjęcie :)
bsylvia
Wykonany na patelni grillowej, super smakuje z pesto. Polecam!