Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Hamburgery z grilowaną cukinią i sosem pomidorowym

Opis wykonania

W moim przepisie nie ma ketchupu, bo po prostu nie istnieje on w mojej kuchni – no chyba, że zrobię go sam – fanom pomidorów proponuje mój sos.

Dodatki: kiszony ogórek w plasterkach pomidor świeży w plasterkach sałata lodowa musztarda – wg uznania biała cebula – krążki grillowana cukinia – plastry grillowana papryka sos pomidorowy: 1 mała cebula 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oliwy 1 mały pomidor 1 ząbek czosnku 2 suszone pomidory 1 opieczona na grillu papryczka chilli Zaczynamy od mięsa. Zmielone mięso mieszamy z przyprawami. Tu panuje oczywiście kompletna dowolność. Wiec dodajemy przyprawy które lubicie, a jak nie wiecie co dodać – skorzystajcie z mojej listy dodatków. Kiedy wszystko ma jednolitą konsystencję, formujemy burgery i smażymy na mocno rozgrzanym grillu. Smażymy tak aby środek burgera był soczysty – w tym przypadku czas zależy od – rodzaju mięsa, stopnia wilgotności itd. Gwarantuję, że metodą prób i błędów osiągniecie perfekcję w tej kwestii. Bułkę, też delikatnie grillujemy. Smarujemy w środku ulubionymi sosami, wkładamy burgera, dodatki i jemyyy... Smacznego