Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jajko sadzone z pieczarkami, kremowym awokado i kolorowymi warzywami

Jajko sadzone z pieczarkami, kremowym awokado i kolorowymi warzywami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie i zdrowe śniadanie dodające energii czyli klasyczne jajko sadzone z pieczarkami i warzywami. Idealne dla osób aktywnych i dbających o zdrowie.

Składniki

0,5 szt. awokado
1 szt. jajko
4 szt. pieczarki
1/4 szt. ogórek wężowy
1/2 szt. pomidor
2 szt. rzodkiewka
1 garść ciecierzyca z puszki
1 garść kiełki

Opis wykonania

Na oleju kokosowym lub maśle osobno smażymy jajko sadzone i pieczarki pokrojone w plastry bądź w większe kawałki.

Obieramy awokado, wyciągamy z niego pestkę, przecinamy wzdłuż. Jedną połowę układamy na talerzu i kroimy na plastry.

Na talerzu układamy także plastry pomidora, ogórka, rzodkiewkę, garść ciecierzycy z puszki odsączonej z zalewy i ulubione kiełki. Do jajka i awokado podajemy świeżo zmielone pieprz i sól.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
szybko i smacznie