Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kanapka Tukan z serem i szynką to pożywny posiłek, który wyglądem zachęci nawet największego niejadka!

Składniki

2 szt. kromka chleba pełnoziarnistego
1/2 łyżeczka masło
2 szt. plasterek żółtego sera
1/4 szt. czerona papryka
1/2 szt. jajko ugotowane na twardo
2 szt. plasterek drobiowej szynki
2 szt. zielone oliwki z papryką
1/2 szt. marchewka (surowa lub ugotowana)
1 garść natka pietruszki

Opis wykonania

Z chleba i wędliny wycinamy korpus ptaszka. Chleb smarujemy masłem i kładziemy wędlinę, Z żółtego sera wycinamy dziób, skrzydło i nóżki. Z plasterka jajka i oliwki robimy oko, z papryki dziób. Z marchewki wycinamy słupki, które będą gałązkami na których siedzi nasz tukan. Z natki pietruszki robimy listki. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Klasyk gatunku :)
Radosław
Polecam na mniejszy i większy głód
bsylvia
Tukan to super propozycja. Polecam!