Kebab z warzywami i grillowanym mięsem w cieście naleśnnikowym
6 porcje
90 min
Łatwe
2 (Ilość ocen: 2)
Zrobiony w domu smakuje lepiej niż z butki na mieście.
Składniki
2 szt. filety z kurczaka
3 łyżka olej
1 szt. przyprawa do kebaba
2 szt. jogurt gęsty grecki 180 g
3 szt. zabki czosnku
1 szczypta pieprz mielony
1 szczypta sól morska jodowana
1 szczypta papryka słodka
1 szczypta przyprawa do kebaba
2 szt. pomidory
3 szt. ogórki zielone gruntowe
2 szt. cebula czerwona lub biała
0,5 szt. sałata lodowa lub pekińska
1 szklanka maka pełnoziarnista
1 szt. jajo
1 szklanka mleko 0,5%
1 łyżeczka olej
Kebab w cieście naleśnikowym
Kebab w cieście naleśnikowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Robię marynatę mieszając 3 łyki oleju z przyprawą do kebaba.Filety drobiowe kroje w paski mieszam z marynata i pozostawiam na 1 godz w lodówce.Przygotowuje sos czosnkowy w miseczce rozgniatam ząbki czosnku przez praskę dodaję jogurt i resztę przypraw.pomidory i ogórki kroję w plastry a cebule i sałatę w paski.Mięso smażę na patelni grillowej.Robię w tym samym czasie ciasto naleśnikowe z mąki,mleka ,jaja i oleju które smażę również na patelni grillowej.Na każdy naleśnik nakładam mięso,warzywa polewam sosem czosnkowym i zwijam w kieszonkę.
Komentarze