Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kebab z warzywami i grillowanym mięsem w cieście naleśnnikowym

Kebab w cieście naleśnikowym
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

2 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zrobiony w domu smakuje lepiej niż z butki na mieście.

Składniki

2 szt. filety z kurczaka
3 łyżka olej
1 szt. przyprawa do kebaba
2 szt. jogurt gęsty grecki 180 g
3 szt. zabki czosnku
1 szczypta pieprz mielony
1 szczypta sól morska jodowana
1 szczypta papryka słodka
1 szczypta przyprawa do kebaba
2 szt. pomidory
3 szt. ogórki zielone gruntowe
2 szt. cebula czerwona lub biała
0,5 szt. sałata lodowa lub pekińska
1 szklanka maka pełnoziarnista
1 szt. jajo
1 szklanka mleko 0,5%
1 łyżeczka olej

Opis wykonania

Robię marynatę mieszając 3 łyki oleju z przyprawą do kebaba.Filety drobiowe kroje w paski mieszam z marynata i pozostawiam na 1 godz w lodówce.Przygotowuje sos czosnkowy w miseczce rozgniatam ząbki czosnku przez praskę dodaję jogurt i resztę przypraw.pomidory i ogórki kroję w plastry a cebule i sałatę w paski.Mięso smażę na patelni grillowej.Robię w tym samym czasie ciasto naleśnikowe z mąki,mleka ,jaja i oleju które smażę również na patelni grillowej.Na każdy naleśnik nakładam mięso,warzywa polewam sosem czosnkowym i zwijam w kieszonkę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 2, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Ciasto naleśnikowe w tym wypadku to nie wypał. Ciasto jest za cienkie i "lekkie" i ciężko zrobić porządny kebab, a jeszcze ciężej się to jadło. Następnym razem wypróbuję z plackiem do tortilli
Rene
Bardzo dobry kebab, dobrze przyprawione mięso. Zasugerowałam się komentarzem Patrycji i zrobiłam kebab na talerzu, aby przypadkiem nic mi się nie rozpadło podczas jedzonka.
bsylvia
Zdecydowanie zgadzam się z poprzednimi komentarzami.
fiziowaaa
Bardzo smaczny wychodzi, pycha

Powiązane przepisy