Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Knedle ze śliwkami z sosem śliwkowym.

Knedle ze śliwkami z sosem śliwkowym.
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Knedle są pyszne w smaku, dodatek bakalii fajnie balansuje smak

Składniki

1/2 kg ziemniaki
50 g mąka ziemniaczana
1 szt. jajko
1/2 kg śliwki
100 g bakalie
1 szczypta cynamon
1 szczypta wanilia
3 łyżka cukier brazowu

Opis wykonania

Ziemniaki obieramy,gotujemy.Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę. Do miski wsypujemy mąkę ziemniaczaną, pszenną dodajemy ziemniaki jajko dobrze wyrabiamy.Na suchej patelni prażymy mieszankę bakaliową, następnie delikatnie siekamy nożem Bakaliami faszerujemy połówki śliwki i sklejamy następnie obtaczamy ciastem formując knedle. Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut. Sos śliwkowy. Do garnka wkładamy połówki śliwek gotujemy około 30 minut,dodajemy otartą skórkę z limonki, sos z limonki doprawiamy do smaku do smaku cukier brązowy, cynamon i wanilię. Knedle polewamy sosem posypujemy bakaliami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Iza
Ciasto jest miękkie i elastyczne, super patent z dodaniem bakalii :)
Edi
Knedle nowej odsłonie