


Koktajl to mistrzowski pomysł na przekąskę lub II śniadanie. Gdy dodamy do niego mango, awokado, suszone śliwki i imbir podziała lepiej niż kawa!
Mango obieramy i kroimy w kostkę. Awokado przecinamy na pół i wybieramy łyżką miąższ z łupinki.
Gruszkę obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki.
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem i wyciskamy sok. Imbir obieramy i zcieramy na tarce na drobnych oczkach.
Natkę pietruszki myjemy i siekamy.
Wszystkie twarde składniki wraz ze śliwkami wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 minut.
Pod koniec miksowania, jak masa będzie puszysta, dolewamy powoli miód, sok z pomarańczy i wodę brzozową.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
W razie potrzeby przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, nie dłużej niż 2 godziny.