Koreczki owocowe
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Koreczki owocowe to prosta przekąska na przyjęcie domowe lub imprezę. Koreczki przygotujesz w kilka minut. Do dyspozycji masz całą masę sezonowych owoców. Wybierz swoje ulubione i skomponuj słodkie koreczki. W Akademii Smaku pokażę jak zrobić koreczki z mango, winogrona, jeżyn, malin i gruszek.
Składniki
1/2 mango
1 gruszka
100 g winogron
125 g malin
125 g jeżyn
400 ml mleka
200 ml śmietanki 30%
pół tabliczki dobrej gorzkiej czekolady
Koreczki owocowe
Koreczki owocowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleko ze śmietanką wlej do małego garnka i podgrzej.
Do gorącego mleka ze śmietanką wrzuć połamaną na mniejsze kawałki czekoladę.
Naczynie zdejmij z płyty grzewczej i mieszaj zawartość do uzyskania gładkiego, jednolitego płynu.
Owoce umyj. Mango i gruszkę obierz, pokrój w kostkę.
Owoce nabij w dowolnej kolejności na dłuższe wykałaczki.
Gotowe koreczki zanurz w rozpuszczonej czekoladzie.
Porada
Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.
Komentarze