Koreczki owocowe
![Koreczki owocowe](https://akademiasmaku.pl/storage/7428/conversions/koreczki-owocowe-4596-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
Koreczki owocowe to prosta przekąska na przyjęcie domowe lub imprezę. Koreczki przygotujesz w kilka minut. Do dyspozycji masz całą masę sezonowych owoców. Wybierz swoje ulubione i skomponuj słodkie koreczki. W Akademii Smaku pokażę jak zrobić koreczki z mango, winogrona, jeżyn, malin i gruszek.
Składniki
1/2 mango
1 gruszka
100 g winogron
125 g malin
125 g jeżyn
400 ml mleka
200 ml śmietanki 30%
pół tabliczki dobrej gorzkiej czekolady
Koreczki owocowe
Koreczki owocowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8979/conversions/WXufXz6jIpdF74-thumb.webp)
Mleko ze śmietanką wlej do małego garnka i podgrzej.
Do gorącego mleka ze śmietanką wrzuć połamaną na mniejsze kawałki czekoladę.
Naczynie zdejmij z płyty grzewczej i mieszaj zawartość do uzyskania gładkiego, jednolitego płynu.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8980/conversions/gZcawygBep6ms0-thumb.webp)
Owoce umyj. Mango i gruszkę obierz, pokrój w kostkę.
Owoce nabij w dowolnej kolejności na dłuższe wykałaczki.
Gotowe koreczki zanurz w rozpuszczonej czekoladzie.
Porada
Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze