Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Koreczki owocowe to prosta przekąska na przyjęcie domowe lub imprezę. Koreczki przygotujesz w kilka minut. Do dyspozycji masz całą masę sezonowych owoców. Wybierz swoje ulubione i skomponuj słodkie koreczki. W Akademii Smaku pokażę jak zrobić koreczki z mango, winogrona, jeżyn, malin i gruszek.

Składniki

1/2 mango
1 gruszka
100 g winogron
125 g malin
125 g jeżyn
400 ml mleka
200 ml śmietanki 30%
pół tabliczki dobrej gorzkiej czekolady

Opis wykonania

Mleko ze śmietanką wlej do małego garnka i podgrzej.

Do gorącego mleka ze śmietanką wrzuć połamaną na mniejsze kawałki czekoladę.

Naczynie zdejmij z płyty grzewczej i mieszaj zawartość do uzyskania gładkiego, jednolitego płynu.

Owoce umyj. Mango i gruszkę obierz, pokrój w kostkę.

Owoce nabij w dowolnej kolejności na dłuższe wykałaczki.

Gotowe koreczki zanurz w rozpuszczonej czekoladzie.

Porada

Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych