Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
zdrowy krem z pomidorów

Składniki

1 kg pomidory
3 szt. ząbki czosnku
2 szt. cebule
1 szt. oregano gałozka
1 szczypta Sól , pieprz, szczypta chili

Opis wykonania

1. Cebule kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na maśle klarowanym. 2. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. 3. Przekładamy do garnka, zalewamy taką ilością wody aby je zakryło. 4. Dodajemy podsmażony czosnek z cebulą. 5. Gotujemy razem do miękkości warzyw, ucieramy blenderem. 6. Doprawiamy do smaku. 7. Podajemy z grzankami czosnkowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Fantastyczna zupa krem Ja najpierw pokrojone pomidorki wrzucam do podsmażonej cebuli z czosnkiem i chwilę zasmażam a potem dolewam wody i gotuję Pysznie
Radosław
Inspirująca propozycja