Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka wersja pysznych słynnych kuleczek

Składniki

100 g Kasza jaglana
450 ml Mleko kokosowe
3 łyżka Miód
1 szklanka Orzechy
4 garść Kokos do obtoczenia
1 łyżka Syrop klonowy
1 łyżeczka Cukier waniliowy
0,5 szklanka Daktyle bez pestek
2 łyżka Masło orzechowe
2 łyżka Karob

Opis wykonania

Kasze przepłukać pod wodą. W garnku zagotować mleko cukier waniliowy, daktyle pokrojone drobno, syrop. Do gotującego się mleka dodać kasze i mieszać od czasu do czasu.. gotujemy do momentu aż kasza wsiąknie całe mleko. Na sam koniec jak już masa bedzie gęsta wyłączyć palnik, dodać miód, orzechy i masło orzechowe, karob i dokładnie mieszamy. Masę odstawic do wystygnięcia. Z lekko ciepłej masy robimy kulki, obtaczamy w wiórkach z orzechami i odstawiamy do lodówki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Nie doczekały odstawienia do lodówki :)