Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kurczak z warzywami wg Gosi Kucharskiej

Kurczak z warzywami wg Gosi Kucharskiej
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kurczak z warzywami do idealny pomysł na FIT obiad dla aktywnych i dbających o dobrą kondycję organizmu .

Składniki

1 kg Pierś kurczaka
150 g Ryż biały
1 szt. Cebula
1 szt. Marchewka
1 szt. Pietruszka (korzeń)
1 szt. Seler
1 szt. Cukinia
1 szt. Brokuł
1 szt. Czosnek
1 garść Bazylia świeża
1 garść Rozmaryn świeży
1 łyżka Olej ryżowy

Opis wykonania

  1. Ryż ugotuj w wodzie w proporcji 1 do 1 i ½.
  2. Pierś z kurczaka dokładnie umyj, pokrój w kostkę, przypraw ziołami i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż około 4,5 minut.
  3. Wszystkie warzywa umyj, pokrój w kostkę lub w paski i dodaj je do kurczaka, duś tylko przez chwilę, tak żeby warzywa pozostały lekko twarde.
  4. Następnie dorzuć ugotowany wcześniej ryż.
  5. Delikatnie wymieszaj.
  6. Wspaniałym dodatkiem do tego dania będą świeże zioła!

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych