Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajka na twardo inaczej. Taki sposób podania jajek na pewno spodoba się dzieciom.

Składniki

2 szt. jajka
1 szt. pomidor
1 łyżeczka majonez
1 garść zielona sałata
5 g ser żółty
5 g szynka
1 szt. parówka
1 szczypta natka pietruszki
2 szt. ziele angielskie
3 ml ketczup

Opis wykonania

Gotujemy jajka i je obieramy. Pomidora kroimy na pół. Z jajka odcinamy lekko końcówki nakładamy na nie połówki pomidora. Tworzymy tzw. muchomorka. Następnie owy kapelusik dekorujemy majonezem- robimy kropeczki. Teraz czas na wykonanie ślimaczka. Nogą ślimaka będzie parówka. Następnie bierzemy 2 plasterki sera żółtego i dwa szynki. Nakładamy na siebie na przemian i zwijamy w rulonik. Odcinamy tyle, aby nam się ładnie komponowało z nogą ślimaka i przypinamy ową muszlę za pomocą wykałaczki. Oczy robimy z ziarenek ziela angielskiego. Jeszcze udekorujmy wszystko ładnie sałatą i zróbmy kwiatuszki z sera żółtego, keczupu i zielonej natki pietruszki- wycinamy kształt kwiatuszka z sera, robimy na środku kropeczkę, a listki natki to listki kwiatuszka. I gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych