Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lody ananasowe z kakaową kaszką owsianą

Składniki

60 ml Mleko kokosowe
140 g Ananas
40 g Kaszka owsiana
5 g Kakao
2 szt. Daktyle
1 łyżka Orzechy mielone
125 ml Woda

Opis wykonania

Ananasa pokrojonego w kostkę włóż do zamrażarki na kilka godzin przed przygotowywaniem deseru lub najlepiej dzień wcześniej (zostaw trochę do dekoracji). Daktyle zalej niewielka ilością gorącej wody i pozostaw na 1,5 h. Kaszkę owsianą zalej wodą, dodaj kakao i gotuj na niewielkim ogniu do uzykania porządanej konsystencji następnie zmiksuj z namoczonymi daktylami. Wyłóż do pucharka. Gdy pierwsza warstwa już ostygnie z zamrażarki wyciąg ananasa, zmiksuj go z mleczkiem kokosowym i wyłóż do naczynia. Wierzch posyp zmielonymi orzechami i pozostałymi kawałkami ananasa.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych