Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łosoś i krewetki w morskich głębinach

Opis wykonania

Ryba z krewetkami ukryte w jaskini z ciasta francuskiego, pod szpinakowymi falami

baner reklamowy maszynki do mielenia Łososia i krewetki oczyszczamy. Rybę posypujemy solą i pieprzem, podsmażamy krótko z obu stron na patelni na oliwie. Czosnek siekamy. 1/3 posiekanego czosnku podsmażamy na patelni, wrzucamy krewetki, podsmażąmy, doprawiamy je chili i solą. Robimy sos: śmietankę łączymy ze startym serem żółtym i połową pozostałego czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, smarujemy sosem, wykładamy łososia oraz krewetki, ponownie smarujemy sosem. Wstawiamy do piekarnika na 15 - 20 min. (200 st. C). W tym czasie robimy szpinak. Szpinak dokładnie myjemy, cebulę siekamy. Na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek, wrzucamy szpinak, dusimy. Łososia i krewetki w "jaskini" z ciasta francuskiego, na wierzch i z boku talerza wykładamy "fale" ze szpinaku. Smacznego!