Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Łosoś i krewetki w morskich głębinach

Łosoś i krewetki w morskich głębinach
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryba z krewetkami ukryte w jaskini z ciasta francuskiego, pod szpinakowymi falami

Składniki

ok. 300 g łosoś
200 g krewetki BT
ciasto francuskie
300 g szpinak
1 szt. cebula
czosnek
sól
pieprz
chili mielone
100 ml śmietana 30%
starty ser żółty

Opis wykonania

Łososia i krewetki oczyszczamy. Rybę posypujemy solą i pieprzem, podsmażamy krótko z obu stron na patelni na oliwie. Czosnek siekamy. 1/3 posiekanego czosnku podsmażamy na patelni, wrzucamy krewetki, podsmażąmy, doprawiamy je chili i solą. Robimy sos: śmietankę łączymy ze startym serem żółtym i połową pozostałego czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, smarujemy sosem, wykładamy łososia oraz krewetki, ponownie smarujemy sosem. Wstawiamy do piekarnika na 15 - 20 min. (200 st. C). W tym czasie robimy szpinak. Szpinak dokładnie myjemy, cebulę siekamy. Na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek, wrzucamy szpinak, dusimy. Łososia i krewetki w "jaskini" z ciasta francuskiego, na wierzch i z boku talerza wykładamy "fale" ze szpinaku. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych