


Makaron po chińsku to szybka i pyszna potrawa przygotowana na jednej patelni w zaledwie kilka minut.
Makaron ugotuj we wrzątku (ok. 2–3 minuty) i przepłucz zimną wodą.
Mięso umyj i oczyść z błonek, pokrój na ok. 1,5 cm kawałki.
Na płycie grzewczej rozgrzej dużą patelnię lub wok z olejem kokosowym, dodaj pierś kurczaka i obsmaż.
Następnie dodaj posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili oraz starty imbir. Podsmażaj przez ok. 2 minuty.
Dorzuć pokrojoną w słupki marchewkę i zieloną fasolkę. Smaż przez ok. 4 minuty, cały czas mieszając.
Na patelnię z warzywami dodaj ugotowany makaron i smaż kolejne 4 minuty.
W mniejszym naczyniu wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy i sok z limonki. Mieszankę wlej na patelnię. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze.
Makaron z warzywami posyp sezamem.