


Bardzo delikatny makaron z dodatkiem zdrowego szpinaku.
W 0,5 l wody z dodatkiem szczypty soli gotuję makaron ok. maksymalnie 4 min. Ponieważ bardzo łatwo można go rozgotować.Odcedzam,przelewam zimną wodą.Następnie na patelni rozgrzewam łyżeczkę oliwy z oliwek.Kroję cebulę w drobną kostkę,wrzucam na patelnię.Dodaję również przeciśnięty przez praskę czosnek.Szklę przez chwilę na oliwie.W trakcie kroję pierś z kurczaka w kostkę,doprawiam szczyptą soli i pieprzu i dodaję do cebuli i czosnku ( nie obsmażam zbyt mocno gdyż chcę zachować soczystość mięsa). Dodaję szpinak ( preferuję świeży ale mrożony też zdaje egzamin). Wszystko razem duszę przez ok. 5 min. Doprawiam solą oraz świeżo zmielonym pieprzem,Dodaję makaron i intensywnie mieszkam by wszystkie składniki dobrze się połączyły.Dodaję tarty parmezan.Przekładam porcje na talerz.Posypuję jeszcze szczyptą parmezanu oraz garścią świeżo posiekanego szczypiorku.