Makaron z grillowanymi warzywami
6 porcje
60 min
Łatwe
Bomba kolorów na talerzu, zachwyci z pewnością nie tylko smakoszy makaronu! :) Aromatyczne warzywa skropione oliwą, w połączeniu z makaronem stanowią
Składniki
500 g makaron kokardki
1 szt. papryka
1 szt. bakłażan
3 szt. cukinia
2 szt. cebula
3 szt. marchew
1 garść parmezan
2 łyżka oliwa
1 szczypta sól, pieprz
Makaron z grillowanymi warzywami
Makaron z grillowanymi warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Paprykę, cukinię, bakłażana i marchewkę pokrój w niezbyt grube prążki, a cebulę w pół talarki. Następnie przełóż do miski, skrop oliwą i obtocz w przyprawach. Przełóż na blachę i podpiecz przez 20 min w temp 230C. W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć makaron i ugotuj al dente. Gotowy odcedź na sitku i ponownie przełóż do garnka, dodaj zgrillowane warzywa i delikatnie wymieszaj.
Na talerz nałóż porcję makaronu i posyp startym parmezanem.
Komentarze