Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron z sosem z awokado i pomidorkami

Opis wykonania

Świeży i zarazem lekki makaron z sosem z awokado z dodatkiem chrupkiej czerwonej cebuli i słodkich pomidorków koktajlowych.

Awokado wydrążyć, połączyć z sokiem z cytryny, bazylią i czosnkiem. Zblendować na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidorki przekroić na połówki. Cebulę posiekać w cienkie piórka. Pomidory i cebulę wymieszać z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i ziołami. Lekko posolić i popieprzyć. Odstawić na kilka minut. W tym czasie w dużej ilości mocno osolonej wody ugotować makaron. Najlepiej żeby był al dente. Odcedzić. Do makaronu dodać sos z awokado i pomidorki. Dokładnie wymieszać. Podawać od razu. Można posypać tartym parmezanem.