Makaronowe świderki z szpinakowym pesto
 
                                            4 porcje
40 min
Średnie
                    Makaron połączony ze świeżym pesto na bazie szpinaku, wyrazistego czosnku, chrupiących orzechów, sera mozzarella i oliwy z oliwek to świetny pomysł .
                
                Składniki
500 g makaronu świderki
                                                            110 g Szpinakowe pesto: świeżego szpinaku
                                                            100 ml oliwy z oliwek
                                                            2 szt. ząbki czosnku
                                                            100 g sera mozzarella
                                                            90 g włoskich orzechów
                                                            3 łyżka soku z limonki
                                                            1 szczypta sól
                                                            1 szczypta pieprz
                                                    Makaronowe świderki z szpinakowym pesto
Makaronowe świderki z szpinakowym pesto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            
1.	Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2.	Szpinakowe pesto:
Do blendera przełożyć liście szpinaku, czosnek, starty ser, orzechy, i wlać sok z limonki. Całość zmiksować dodając stopniowo oliwę z oliwek, aż pesto nabierze odpowiedniej konsystencji, powinno być gęste, ale dość wilgotne. Doprawić solą i pieprzem.
3. Do ciepłego makaronu dodać pesto, całość wymieszać aż pesto oblepi cały makaron.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
                     
     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze