Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Marokańska zupa, to bogactwo smaków na talerzu. Jest pyszna, sycąca, pełna smaków i aromatów...

Składniki

2 szt. Zielona papryka
1 kg świeże pomidory
1 szt. Cebula biała
2 szt. czosnek ząbki
2 łyżka olej kokosowy
0,5 l woda
1/3 łyżeczka cynamon
100 ml mleko kokosowe
pół łyżeczka kurkuma
1/2 łyżeczka imbir sproszkowany
1 szt. puszka ciecierzycy
50 g ryż
1 łyżeczka przyprawa suszone pomidory
1/2 szt. świeża papryczka chili
3 łyżka przecier pomidorowy

Opis wykonania

-ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu -warzywa myjemy i kroimy na małe kawałki --marchew trzemy na tarcę -garnek rozgrzewamy z dodatkiem oleju kokosowego, wrzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy -dodajemy paprykę, marchew, chili, pomidory i wszystko dokładnie mieszamy -dodajemy przyprawy, wodę oraz mleko kokosowe i gotujemy do miękkości pod przykrywką -całość dokładnie blendujemy (jeśli zupa okaże się dla Ciebie zbyt gęsta- wlej więcej wody) -ciecierzycę odsączamy z wody i dokładnie płuczemy -ryż, ciecierzycę oraz sok z limonki dodajemy do zupy, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z gazu
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Kuchnia marokańska.. brzmi interesująco :)