Masło migdałowe
![Masło migdałowe](https://akademiasmaku.pl/storage/7626/conversions/maslo-migdalowe-4799-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Masło migdałowe
Masło migdałowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9250/conversions/12nbwoGkXvC5gs-thumb.webp)
Migdały wrzuć na suchą patelnię i upraż przez 3–4 minuty.
Uprażone migdały przełóż do pojemnika blendera i miksuj przez kilkanaście minut. Na tym etapie dodaj przynajmniej łyżeczkę miodu. Migdały zamienią się w sypką masę przypominającą mokry piasek.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9251/conversions/Z4Or03PYvcmlBZ-thumb.webp)
Dolej olej, włącz blender najpierw na niskie, potem na wyższe obroty. Po około 2 minutach masa zacznie się upłynniać.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9252/conversions/aNaWtvoVvPYgbk-thumb.webp)
Gotowe masło migdałowe wystarczy umieścić w słoiku i przechowywać w lodówce. Powinno spokojnie wytrzymać nawet miesiąc.
Komentarze