Masło migdałowe

4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Masło migdałowe
Masło migdałowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Migdały wrzuć na suchą patelnię i upraż przez 3–4 minuty.
Uprażone migdały przełóż do pojemnika blendera i miksuj przez kilkanaście minut. Na tym etapie dodaj przynajmniej łyżeczkę miodu. Migdały zamienią się w sypką masę przypominającą mokry piasek.

Dolej olej, włącz blender najpierw na niskie, potem na wyższe obroty. Po około 2 minutach masa zacznie się upłynniać.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


Gotowe masło migdałowe wystarczy umieścić w słoiku i przechowywać w lodówce. Powinno spokojnie wytrzymać nawet miesiąc.
Komentarze