Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Meksykańskie burrito z mięsem mielonym

Meksykańskie burrito z mięsem mielonym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kuchnia meksykańska jest prosta, a zarazem pełna smaku i aromatu. Przepis na meksykańskie burrito z mięsem mielonym z łatwością przygotujesz w domu.

Składniki

1/2 opakowania mięsa mielonego wołowego
4 placki tortilli
1/2 szklanki tartego sera cheddar
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 czerwona cebula
2 łyżki koncentratu
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
1 garść liści kolendry
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka kuminu
1 szczypta chilli
sól i pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
826 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
91.2 g
Błonnik
58.75 g
Białko
20 g
Sól
1.75 g

Opis wykonania

Cebulę i paprykę pokrój w piórka.

Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.

 

Na oleju podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista dodaj czosnek i papryki.

Podsmażaj mieszając od czasu do czasu do momentu, aż papryka zmięknie.

Na patelnię dodaj mięso mielone i dokładnie wymieszaj.

Porada

Dzięki regulowanej wysokości płyty górnej grilli elektrycznych Bosch z łatwością zapieczesz nawet burrito z dużą ilością farszu.



Bosh Logo
Bosh

Po chwili dodaj przecier pomidorowy, fasolę i pozostałe przyprawy. Całość mieszaj, by się nie przypaliła.

Ciepły farsz ułóż na rozłożonych plackach, posyp serem i od razu zawiń w koperty lub rulon.

Burrito zapiecz w piekarniku lub grillu, by placek się zarumienił a ser rozpuścił.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
bardzo dobry pomysł na obiad dla całej rodziny
MiszelPiszel
Ten farsz jest przepyszny! Mąż wyjadał prosto z patelni!