Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Mizeria z ogórków kiszonych

Mizeria z ogórków kiszonych
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Któż z nas nie kocha ogórków kiszonych? Jeśli dodacie do nich drobno posiekaną cebulę, szczypiorek i oliwę, mogą stać się ciekawym dodatkiem do cięższych dań z mięsem, smażonych lub pieczonych. Mizeria z ogórków kiszonych może z powodzeniem zastąpić tę przygotowywaną ze świeżych.

Składniki

6–8 szt. - ogórków kiszonych (średniej wielkości, twarde, niezbyt grube)
1 szt. - cebula
1 łyżka - szczypiorku (opcjonalnie)
2 łyżki - oliwy z oliwek
- pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
68.5 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
1.7 g
Białko
1.2 g
Sól
2.1 g

Opis wykonania

1

Cebulę pokrój w drobną kostkę wraz ze szczypiorkiem.

2

W przystawce do robota kuchennego OptiMUM zetrzyj ogórki na plastry (tak jak do klasycznej mizerii) i przełóż do miski.

Porada

Masz ochotę na surówkę do obiadu, ale nie lubisz kroić, szatkować i siekać warzyw? Tarcze o różnych oczkach w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobią to za Ciebie!



Bosh Logo
Bosh
3

Dodaj cebulę, szczypiorek oraz oliwę i dopraw pieprzem. Całość dobrze wymieszaj.

Surówkę przed podaniem można schłodzić w lodówce.

Mizeria doskonale komponuje się z daniami z grilla.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Uwielbiany dodatek u mnie w domu do sosu z kaszą gryczaną W mojej wersji cebula czerwona i zamiast szczypioru pietruszka
MiszelPiszel
Za zwykłą mizerią nie przepadam a ogórki kiszone uwielbiam. Chyba warto spróbować :)
Sylwucha
Obowiązkowa pozycja do obiadu z gulaszem i kaszą :)
Iwona Majewska
Dla mnie to sałatka , częsta biorę ją jako 2 śniadanie do pracy . Pierwszy raz robiłam z oliwą , przepis teściowej jest z olejem ale smak obu mi pasuje przypomina mi smakiem tatar który tak lubiłam a już nie mogę go jeść ;) można dodać do tego pokrojonego bardzo drobno śledzia
zielone_obloczki
Szybki i prosty przepis 😀
Marzenna
Najlepiej smakuje do kotleta mielonego.Jest niezbyt kwaśna i smaczna.
bsylvia
Bardzo fajny dodatek do posiłku. Polecam!
Lalaxo
Samo zdrowie. Takie dodatki do obiadu lubię!
fiziowaaa
Ciekawa wariacja mizerii, pycha