Mizeria z ogórków kiszonych
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Któż z nas nie kocha ogórków kiszonych? Jeśli dodacie do nich drobno posiekaną cebulę, szczypiorek i oliwę, mogą stać się ciekawym dodatkiem do cięższych dań z mięsem, smażonych lub pieczonych. Mizeria z ogórków kiszonych może z powodzeniem zastąpić tę przygotowywaną ze świeżych.
Składniki
6-8 ogórków kiszonych (średniej wielkości, twarde, niezbyt grube)
1 średnia cebula
1 łyżka szczypiorku (może być opcjonalnie)
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz do smaku
Mizeria z ogórków kiszonych
Mizeria z ogórków kiszonych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę pokrój w drobną kostkę wraz ze szczypiorkiem.
W przystawce do robota kuchennego OptiMUM zetrzyj ogórki na plastry (tak jak do klasycznej mizerii) i przełóż do miski.
Porada
Masz ochotę na surówkę do obiadu, ale nie lubisz kroić, szatkować i siekać warzyw? Tarcze o różnych oczkach w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobią to za Ciebie!
Dodaj cebulę, szczypiorek oraz oliwę i dopraw pieprzem. Całość dobrze wymieszaj.
Surówkę przed podaniem można schłodzić w lodówce.
Mizeria doskonale komponuje się z daniami z grilla.
Komentarze