Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Któż z nas nie kocha ogórków kiszonych? Jeśli dodacie do nich drobno posiekaną cebulę, szczypiorek i oliwę, mogą stać się ciekawym dodatkiem do cięższych dań z mięsem, smażonych lub pieczonych. Mizeria z ogórków kiszonych może z powodzeniem zastąpić tę przygotowywaną ze świeżych.

Składniki

6–8 szt. - ogórków kiszonych (średniej wielkości, twarde, niezbyt grube)
1 szt. - cebula
1 łyżka - szczypiorku (opcjonalnie)
2 łyżki - oliwy z oliwek
- pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Cebulę pokrój w drobną kostkę wraz ze szczypiorkiem.

2

W przystawce do robota kuchennego OptiMUM zetrzyj ogórki na plastry (tak jak do klasycznej mizerii) i przełóż do miski.

Porada

Masz ochotę na surówkę do obiadu, ale nie lubisz kroić, szatkować i siekać warzyw? Tarcze o różnych oczkach w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobią to za Ciebie!



Bosh Logo
Bosh
3

Dodaj cebulę, szczypiorek oraz oliwę i dopraw pieprzem. Całość dobrze wymieszaj.

Surówkę przed podaniem można schłodzić w lodówce.

Mizeria doskonale komponuje się z daniami z grilla.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Uwielbiany dodatek u mnie w domu do sosu z kaszą gryczaną W mojej wersji cebula czerwona i zamiast szczypioru pietruszka
MiszelPiszel
Za zwykłą mizerią nie przepadam a ogórki kiszone uwielbiam. Chyba warto spróbować :)
Sylwucha
Obowiązkowa pozycja do obiadu z gulaszem i kaszą :)
Iwona Majewska
Dla mnie to sałatka , częsta biorę ją jako 2 śniadanie do pracy . Pierwszy raz robiłam z oliwą , przepis teściowej jest z olejem ale smak obu mi pasuje przypomina mi smakiem tatar który tak lubiłam a już nie mogę go jeść ;) można dodać do tego pokrojonego bardzo drobno śledzia
zielone_obloczki
Szybki i prosty przepis 😀
Marzenna
Najlepiej smakuje do kotleta mielonego.Jest niezbyt kwaśna i smaczna.
bsylvia
Bardzo fajny dodatek do posiłku. Polecam!
Lalaxo
Samo zdrowie. Takie dodatki do obiadu lubię!
fiziowaaa
Ciekawa wariacja mizerii, pycha
Szanujemy Twoją prywatność
Gdy przeglądasz naszą stronę, chcielibyśmy wykorzystywać pliki cookies i inne podobne technologie do zbierania danych (m.in. adresy IP, inne identyfikatory internetowe) w trzech głównych celach: by analizować statystyki ruchu na stronie, by kierować do Ciebie reklamy w innych miejscach w internecie, by wyświetlać Ci filmy na naszej stronie. Kliknij poniżej, by wyrazić zgodę albo przejdź do ustawień, aby dokonać szczegółowych wyborów co do plików cookies.