Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Naleśniki z soczewicą i szpinakiem

Naleśniki z soczewicą i szpinakiem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kopertki ze szpinakiem i soczewicą to doskonały pomysł na obiad. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

4 szt. naleśniki
125 g świeżego szpinaku lub ok 10 brykietów mrożonego
100 g pieczarek
4 łyżka soczewicy zielonej
2 szklanka wody
1 szt. kulka mozzarelli
1 szt. ząbek czosnku
pieprz
sól
bazylia
kurkuma

Opis wykonania

Podsmaż czosnek na patelni. Gdy się zarumieni, zalej patelnię wodą i dodaj soczewicę. Gotuj pod przykryciem. Po ok. 5 minutach, gdy soczewica lekko zmięknie, zdejmij pokrywkę i odparuj wodę.

Gdy ilość wody zmniejszy się o połowę, dodaj szpinak oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę i ponownie przykryj patelnię. Gdy ser się rozpuści dodaj przyprawy. Ciepły farsz nakładaj na naleśniki.

Do farszu można dodać świeżą natkę pietruszki.

Gotowy farsz można również wykorzystać do zrobienia zapiekanek. Chrupiąca bagietka podkreśli smak farszu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych