Naleśniki z soczewicą i szpinakiem
                                            2 porcje
20 min
Łatwe
1 (Liczba ocen: 1)
                    Kopertki ze szpinakiem i soczewicą to doskonały pomysł na obiad. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
                
                Składniki
4 szt. naleśniki
                                                            125 g świeżego szpinaku lub ok 10 brykietów mrożonego
                                                            100 g pieczarek
                                                            4 łyżka soczewicy zielonej
                                                            2 szklanka wody
                                                            1 szt. kulka mozzarelli
                                                            1 szt. ząbek czosnku
                                                            pieprz
                                                            sól
                                                            bazylia
                                                            kurkuma
                                                    Naleśniki z soczewicą i szpinakiem
Naleśniki z soczewicą i szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gdy ilość wody zmniejszy się o połowę, dodaj szpinak oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę i ponownie przykryj patelnię. Gdy ser się rozpuści dodaj przyprawy. Ciepły farsz nakładaj na naleśniki.
Do farszu można dodać świeżą natkę pietruszki.
Gotowy farsz można również wykorzystać do zrobienia zapiekanek. Chrupiąca bagietka podkreśli smak farszu.
                            
Komentarze