Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Nasi goreng to tradycyjne danie kuchni malajskiej i indonezyjskiej. W Akademii Smaku pokażę jak przygotować azjatycki specjał, który składa się ze smażonego ryżu z dodatkiem kurczaka i warzyw.

Składniki

200 g ryżu długoziarnistego
2 filety z piersi kurczaka
2 jajka
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1 marchewka
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu rybnego
½ łyżeczki mielonego kuminu
2 łyżki oleju
pęczek szczypiorku

Opis wykonania

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w słupki. Paprykę pokrój w kostkę. Papryczkę chili i czosnek posiekaj bardzo drobno.

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj czosnek i papryczkę chili. Podsmaż.

Dodaj jajka i mieszając, smaż do momentu, aż się zetną.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Na patelnię dodaj pokrojone filety z kurczaka i smaż 3–4 minuty. Po tym czasie dodaj ugotowany ryż, sos sojowy, sos rybny i kumin. Smaż na płycie grzewczej kolejne 3 minuty.

Dodaj paprykę, marchewkę i posiekany szczypiorek. Składniki dokładnie wymieszaj. Wszystko podsmaż jeszcze 5 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych