Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Noodle z wieprzowiną z dodatkiem miodu i chili

Noodle z wieprzowiną z dodatkiem miodu i chili
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron z tego przepisu będzie pysznym i sycącym daniem obiadowym.

Składniki

1/2 kg mięso wieprzowe bez kości
1 szt. jabłko
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryczka chili
3 łyżka ananas z puszki
30 dkg pieczarki
1 łyżka masło
3 łyżka miód
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczka pieprz do smaku
makaron noodle

Opis wykonania

Mięso kroimy w drobną kosteczkę podsmażamy na łyżce oleju (jeśli mięso puści wodę, pod koniec smażenia odlewamy ją z patelni). Do mięsa dodajemy cebulę i papryczkę chili pokrojone w kostkę oraz pieczarki pokrojone w plasterki – podsmażamy. Na drugiej patelni rozpuszczamy łyżkę masła i dodajemy marchewkę i jabłko pokrojone w plasterki, paprykę i ananasa w kosteczkę – podsmażamy przez 3 minuty i dodajemy miód – smażymy ok. 7- 10 minut ciągle mieszając. Gotowe warzywa przekładamy do mięsa podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy ok. 20-30 minut (tak, żeby mięso było miękkie). Przyprawiamy do smaku. Do gotowego mięsa dodajemy makaron noodle- mieszamy,

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych