Noodle z wieprzowiną z dodatkiem miodu i chili
![Noodle z wieprzowiną z dodatkiem miodu i chili](https://akademiasmaku.pl/storage/4897/conversions/noodle-z-wieprzowina-z-dodatkiem-miodu-i-chili-1961-single.webp)
3 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Noodle z wieprzowiną z dodatkiem miodu i chili
Noodle z wieprzowiną z dodatkiem miodu i chili
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso kroimy w drobną kosteczkę podsmażamy na łyżce oleju (jeśli mięso puści wodę, pod koniec smażenia odlewamy ją z patelni). Do mięsa dodajemy cebulę i papryczkę chili pokrojone w kostkę oraz pieczarki pokrojone w plasterki – podsmażamy. Na drugiej patelni rozpuszczamy łyżkę masła i dodajemy marchewkę i jabłko pokrojone w plasterki, paprykę i ananasa w kosteczkę – podsmażamy przez 3 minuty i dodajemy miód – smażymy ok. 7- 10 minut ciągle mieszając. Gotowe warzywa przekładamy do mięsa podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy ok. 20-30 minut (tak, żeby mięso było miękkie). Przyprawiamy do smaku. Do gotowego mięsa dodajemy makaron noodle- mieszamy,
Komentarze