


Pyszny, soczysty i delikatny omlet z serem to doskonała propozycja na szybkie, pożywne śniadanie. Do przygotowania wybieram ser kozi, lazur i parmezan, które po usmażeniu rozpływają się w ustach.
Ser podziel na mniejsze kawałki. Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku i ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię o nieprzywierającej powłoce, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Na patelnię wlej masę jajeczną.
Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp serem. Podsmaż do momentu, aż ser zacznie się roztapiać. Omlet na patelni delikatnie zwiń i przełóż na talerz. Posyp grubo zmielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pomidorkami.