Omlet serowy

4 porcje
15 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Omlet serowy
Omlet serowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ser podziel na mniejsze kawałki. Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku i ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię o nieprzywierającej powłoce, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Na patelnię wlej masę jajeczną.

Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp serem. Podsmaż do momentu, aż ser zacznie się roztapiać. Omlet na patelni delikatnie zwiń i przełóż na talerz. Posyp grubo zmielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pomidorkami.
Komentarze