Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Orientalna pasta z bobu

Opis wykonania

Niezwykle aromatyczna pasta doskonała do kanapek, naleśników oraz tortilli. Orientalne dania są naprawdę smaczne i niezwykle ciekawe!

Orientalne przyprawy nadają całkowicie innego wyrazu tym, doskonale nam znanym, nasionom.

Opis przygotowania:

  1. Bób gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Gdy bób będzie się gotował, orzechy namocz w letniej wodzie.
  3. Po ugotowaniu bób ostudź i obierz. Orzechy odsącz z wody.
  4. Do pojemnika blendera dodaj wszystkie składniki, a całość zmiksuj na gładką masę.
  5. Przed podaniem posyp pastę nasionami sezamu.

TIP

  • Łupiny bobu są jadalne, dlatego nie trzeba go obierać. Szczególnie młody bób ma delikatne i miękkie łupiny.
  • Przyprawę Garam marsala dodaj stopniowo, sprawdzając smak pasty. Dzięki temu dostosujesz smak do własnych preferencji.