Niezwykle aromatyczna pasta doskonała do kanapek, naleśników oraz tortilli. Orientalne dania są naprawdę smaczne i niezwykle ciekawe!
Orientalne przyprawy nadają całkowicie innego wyrazu tym, doskonale nam znanym, nasionom.
Opis przygotowania:
- Bób gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
- Gdy bób będzie się gotował, orzechy namocz w letniej wodzie.
- Po ugotowaniu bób ostudź i obierz. Orzechy odsącz z wody.
- Do pojemnika blendera dodaj wszystkie składniki, a całość zmiksuj na gładką masę.
- Przed podaniem posyp pastę nasionami sezamu.
TIP
- Łupiny bobu są jadalne, dlatego nie trzeba go obierać. Szczególnie młody bób ma delikatne i miękkie łupiny.
- Przyprawę Garam marsala dodaj stopniowo, sprawdzając smak pasty. Dzięki temu dostosujesz smak do własnych preferencji.