


Idealne danie dla lubiących dania na ostro wielbicieli kuchni meksykańskiej! Pyszne, rozpływające się w ustach z piekielną nutą papryczki!
Zaczynamy od tortilli- łączymy w misce mąke, smalec, sól i gorącą wodę! Ugniatamy ciasto, aż powstanie jednolita masa, następnie zawijamy ją w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 30-60 min. W między czasie musimy zeszklić na patelni cebulkę i czosnek, a następnie dodajemy wołowinkę. Gdy już wołowinka się podsmaży dodajemy paprykę czerwoną, chilii i wyciskamy sok z limonki. Gdy warzywa podpieką się dodajemy pomidory z puszki, paprykę słodką i smażymy póki sos z pomidorów nie odparuje. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozdzielamy na kawałki, z których formujemy płaskie placki. Podpiekamy je na suchej patelni ok. 1-2 min z każdej strony. Gotowe tortille nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podpiekamy tortille w piekarniku ok (10 min) , a następnie kładziemy na nich pokrojone plastry mozzarelli (podpiekamy, aż ser się rozpuści). Następnie zajadamy ze smakiem, możemy przygotować także sos czosnkowy z jogurtu naturalnego w celu zbalansowania smaku!