Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Owocowa owsiaka jogurtowa podana w dojrzałym awokado

Owocowa owsiaka jogurtowa podana w dojrzałym awokado
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna owsianka jogurtowa podana w dojrzałym awokado

Składniki

1 szt. Dojrzałe awokado
150 ml Jogurt owocowy lub naturalny
1 łyżka Płatki owsiane
1 łyżeczka Rodzynki
1 szt. Jabłko
1 szt. Herbata owocowa

Opis wykonania

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Pogłębić powstały otwór po pestce. W osobnym naczyniu przygotować owsiankę - wymieszać jogurt z płatkami owsianymi. Wypełnić owsianką wgłębienie w awokado. Wierzch owsianki udekorować orzechem włoskim i rodzynkami. Do filiżanki włożyć plaster jabłka i torebkę herbaty owocowej, zalać gorącą wodą. Herbatę podajemy do owsianki bez cukru. Owsiankę spożywamy razem z miąższem awokado delektując się fantastycznym smakiem i popijając owocową herbatką. Pływający w herbacie plaster jabłka możemy zjeść na koniec śniadania.Plaster będzie miękki i sprawiał wrażenie ugotowanego. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy