Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Owsiane placuszki z jarmużem, szpinakiem, awocado i bananem

Owsiane placuszki z jarmużem, szpinakiem, awocado i bananem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wszystko co zielone kojarzy się z wiosną - te pyszne placuszki w szczególności! Polane miodem smakują wybornie.

Składniki

1 szklanka płatki owsiane
1/2 szklanka mąka owsiana
1 szt. jajo
1 szklanka szpinak świeży
1 szklanka jarmuż
1/2 szt. awokado
2 szt. banan
3.4 szklanka mleko
1/2 łyżeczka proszek do piecznia
4 łyżka miód do polania
2 łyżka olej do smażenia

Opis wykonania

Myjemy szpinak i jarmuż. Odsączamy. Banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

Wrzucamy do misy wszystkie składniki i blendujemy. Rozgrzewamy niewielką ilość oleju na patelni i łyżką nakładamy porcje ciasta.

Smażymy z obu stron. Układamy piramidkę z placuszków przekładając papierem do pieczenia. Polewamy miodem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych