Przepyszne, tradycyjne, tajskie pad thai w wykonaniu Ludwika Borkowskiego. Makaron z krewetkami w tej wersji to prawdziwa eksplozja smaków!
- Na woku rozgrzej olej.
- Na rozgrzany olej wrzuć mielony czosnek (pamiętaj aby ciągle go mieszać by się nie przypalił).
- Gdy czosnek będzie delikatnie brązowy zdejmij wok go z ognia.
- W tym czasie przygotuj makaron ryżowy (według przepisu na opakowaniu).
- W miseczce wymieszaj wszystkie sosy oraz cukier.
- Dodaj odrobinę wody i dokładnie wymieszaj.
- Na gorący olej do woka wbij jajko i delikatnie podsmaż.
- Następnie wrzuć krewetki i smaż regularnie mieszając.
- Dodaj makaron i mieszaj dalej.
- Do makaronu dolej sos i znowu szybko wymieszaj.
- Dodajemy smażony czosnek.
- Po chwili wlej 2 łyżki octu ryżowego, dokładnie zamieszaj.
- Dodaj pokrojoną chińską kapustę pak choy.
- Cały czas smaż- mieszając.
- Dosyp resztkę orzeszków, których nie zdążyłeś zjeść podczas gotowania