Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pad Thai z krewetkami

Opis wykonania

Przepyszne, tradycyjne, tajskie pad thai w wykonaniu Ludwika Borkowskiego. Makaron z krewetkami w tej wersji to prawdziwa eksplozja smaków!

  1. Na woku rozgrzej olej.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć mielony czosnek (pamiętaj aby ciągle go mieszać by się nie przypalił).
  3. Gdy czosnek będzie delikatnie brązowy zdejmij wok go z ognia.
  4. W tym czasie przygotuj makaron ryżowy (według przepisu na opakowaniu).
  5. W miseczce wymieszaj wszystkie sosy oraz cukier.
  6. Dodaj odrobinę wody i dokładnie wymieszaj.
  7. Na gorący olej do woka wbij jajko i delikatnie podsmaż.
  8. Następnie wrzuć krewetki i smaż regularnie mieszając.
  9. Dodaj makaron i mieszaj dalej.
  10. Do makaronu dolej sos i znowu szybko wymieszaj.  
  11. Dodajemy smażony czosnek.
  12. Po chwili wlej 2 łyżki octu ryżowego, dokładnie zamieszaj.
  13. Dodaj pokrojoną chińską kapustę pak choy.
  14. Cały czas smaż- mieszając.
  15. Dosyp resztkę orzeszków, których nie zdążyłeś zjeść podczas gotowania