Paluszki rybne
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Paluszki rybne
Paluszki rybne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj panierkę – do pojemnika blendera wsyp płatki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i świeże zioła. Blenduj wszystko (nie na mąkę tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).
Rybę pokrój na podłużne kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Teraz czas na kąpiel w jajku i panierowanie w zmielonych płatkach kukurydzianych.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Komentarze