Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Paluszki rybne

Opis wykonania

Paluszki rybne w chrupiącej panierce to przysmak obok którego nie przejdzie obojętnie żadne dziecko, a dorośli też chętnie spałaszują kilka sztuk. Pokażę, jak przygotować takie paluszki we własnej kuchni tak żeby były zdrowe i pyszne.

Paluszki rybne - krok 1

Przygotuj panierkę - do pojemnika blendera wsyp płatki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i świeże zioła. Blenduj wszystko (nie na mąkę tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).

Paluszki rybne - krok 2

Rybę pokrój na podłużne kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Teraz czas na kąpiel w jajku i panierowanie w zmielonych płatkach kukurydzianych.

Paluszki rybne - krok 3

Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.