Paluszki rybne
![Paluszki rybne](https://akademiasmaku.pl/storage/7247/conversions/paluszki-rybne-4415-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Paluszki rybne
Paluszki rybne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8338/conversions/L9JMLzrSsW6XVX-thumb.webp)
Przygotuj panierkę – do pojemnika blendera wsyp płatki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i świeże zioła. Blenduj wszystko (nie na mąkę tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8339/conversions/2ODTMNtJvAdZSJ-thumb.webp)
Rybę pokrój na podłużne kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Teraz czas na kąpiel w jajku i panierowanie w zmielonych płatkach kukurydzianych.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8340/conversions/bjXJnc7Oruj7CM-thumb.webp)
Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Komentarze