Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Paluszki rybne w chrupiącej panierce to przysmak obok którego nie przejdzie obojętnie żadne dziecko, a dorośli też chętnie spałaszują kilka sztuk. Pokażę, jak przygotować takie paluszki we własnej kuchni tak żeby były zdrowe i pyszne.

Składniki

500 g filetu z dorsza
50 g parmezanu
1 szklanka płatków kukurydzianych
Garść orzechów nerkowca
3-4 łyżki mąki
1 jajko
1/2 cytryny
Świeże zioła, np. tymianek
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Przygotuj panierkę – do pojemnika blendera wsyp płatki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i świeże zioła. Blenduj wszystko (nie na mąkę tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).

2

Rybę pokrój na podłużne kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Teraz czas na kąpiel w jajku i panierowanie w zmielonych płatkach kukurydzianych.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Moje dzieci uwielbiają.