Pasta z avocado z dodatkiem selera naciowego, papryki w towarzystwie cebulki i czosnku
8 porcje
30 min
Łatwe
pyszna i zdrowa pasta do pieczywa
Składniki
1 szt. duże dojrzałe avocado
1/2 szt. papryka czerwona
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. łodyga selera naciowego
1/2 szt. średnia cebula
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta sól
1 szczypta świeżo zmielony czarny pieprz
Pasta z avocado z dodatkiem selera naciowego, papryki w towarzystwie cebulki i czosnku
Pasta z avocado z dodatkiem selera naciowego, papryki w towarzystwie cebulki i czosnku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Avocado obieramy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy soku z cytryny i mieszamy dokładnie - zapobiegnie to ciemnieniu avocado. Paprykę, seler naciowy, cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek w bardzo drobniutką. Wszystkie składniki dokładnie mieszany i doprawiamy sola i pieprzem.
Komentarze