Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pasta z avocado z dodatkiem selera naciowego, papryki w towarzystwie cebulki i czosnku

Pasta z avocado z dodatkiem selera naciowego, papryki w towarzystwie cebulki i czosnku
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
pyszna i zdrowa pasta do pieczywa

Składniki

1 szt. duże dojrzałe avocado
1/2 szt. papryka czerwona
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. łodyga selera naciowego
1/2 szt. średnia cebula
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta sól
1 szczypta świeżo zmielony czarny pieprz

Opis wykonania

Avocado obieramy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy soku z cytryny i mieszamy dokładnie - zapobiegnie to ciemnieniu avocado. Paprykę, seler naciowy, cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek w bardzo drobniutką. Wszystkie składniki dokładnie mieszany i doprawiamy sola i pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych