Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 4)


Pasta z tuńczyka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki.

Składniki

1 puszka - tuńczyka w zalewie naturalnej
2 szt. - jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki - natki pietruszki lub tymianku albo kopru
2 łyżki - jogurtu
1 łyżka - majonezu
- sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
500 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
47.8 g
Białko
1.3 g
Sól
3.4 g

Opis wykonania

Jajka na twardo zetrzyj na tarce, na małych oczkach.

Do misy dodaj odsączonego tuńczyka, starte jajko, zioła, jogurt, majonez. Całość dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Łatwy i szybki przepis na pyszne śniadanie.
Marta
Zdrowa pasta, idealna na każde śniadanie. Łatwo przemycić w ten sposób tuńczyka dzieciom.
Radosław
Jako dodatek do party dorzuciłem jajka na twardo i rzodkiewki. Mnóstwo witamin i pyszne śniadanie w jednym!
Patrycja Lewandowska
Jedna z moich ulubionych past, przede wszystkim zdrowa i szybka w przygotowaniu
Iza
Moje ulubione rozwiązanie, gdy potrzebuje czegos zdrowego na szybko

Powiązane przepisy