Pasta z tuńczyka i jajek z ziołami

1 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 8)
Pasta z tuńczyka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki.
Składniki
1 puszka - tuńczyka w zalewie naturalnej
2 szt. - jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki - natki pietruszki lub tymianku albo kopru
2 łyżki - jogurtu
1 łyżka - majonezu
- sól, pieprz do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
500 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
47.8 g
Białko
1.3 g
Sól
3.4 g
Pasta z tuńczyka i jajek z ziołami
Pasta z tuńczyka i jajek z ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Jajka na twardo zetrzyj na tarce, na małych oczkach.

Do misy dodaj odsączonego tuńczyka, starte jajko, zioła, jogurt, majonez. Całość dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Komentarze