Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pełnoziarniste mini tarty z cukinią, pomidorami cherry, drobiowymi kabanosami i serem feta

Opis wykonania

Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno.

1.Składniki sosu połączyć.Wymieszać.Odstawić w chłodne miejsce. 2.Cukinię umyć,pokroić w cienkie plasterki.Oprószyć solą himalajską,pozostawić na około 15 minut.Następnie lekko podsmażyć na natłuszczonej oliwą patelni. 3.Mąkę przesiać, dodać sól , cukier ,zioła oraz oliwę,wymieszać po czym dodać drożdże a na koniec stopniowo wlewać wodę.Zagnieść ciastoPrzykryć i pozostawić do wyrośnięcia.Ciasto przełożyć na obsypaną mąką stolnicę,cienko rozwałkować,wykroić prostokąty o wymiarach około 9x11 cm.Brzegi zagiąć, tworząc zakładki, posmarować sosem.Rozłożyć cukinię, pomidorki, kawałki kabanosow i ser feta pokrojony w kostkę. Oprószyć ziołami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180. przez około 20 minut. Po upieczeniu posypać szczypiorkiem.