Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie, pyszne, zdrowe danie, które przed treningiem doda energii, a na romantycznej kolacji pobudzi zmysły.

Składniki

4 garść liście szpinaku
4 szt. ząbek czosnku
0,5 szklanka orzechy włoskie
1/4 szklanka parmezan
1 łyżeczka sok z cytryny
0,5 szklanka oliwa z oliwek
200 g makaron
1 szczypta sól, pieprz
łosoś
rozmaryn
4 szt. pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

Pesto: szpinak, czosnek, parmezan, orzechy, oliwę, sok z cytryny i przyprawy blendujemy na dość gładką masę. Makaron po ugotowaniu mieszamy z wcześniej przygotowanym pesto. W między czasie doprawiamy łososia solą, pieprzem i gałązką rozmarynu. Pieczemy ok 20 min w temp 220st. Danie dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Bon apetit!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Proste danie, kilka składników, takie jest najlepsze.