Pesto szpinakowe z łososiem
2 porcje
40 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Szybkie, pyszne, zdrowe danie, które przed treningiem doda energii, a na romantycznej kolacji pobudzi zmysły.
Składniki
4 garść liście szpinaku
4 szt. ząbek czosnku
0,5 szklanka orzechy włoskie
1/4 szklanka parmezan
1 łyżeczka sok z cytryny
0,5 szklanka oliwa z oliwek
200 g makaron
1 szczypta sól, pieprz
łosoś
rozmaryn
4 szt. pomidorki koktajlowe
Pesto szpinakowe z łososiem
Pesto szpinakowe z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pesto: szpinak, czosnek, parmezan, orzechy, oliwę, sok z cytryny i przyprawy blendujemy na dość gładką masę. Makaron po ugotowaniu mieszamy z wcześniej przygotowanym pesto.
W między czasie doprawiamy łososia solą, pieprzem i gałązką rozmarynu. Pieczemy ok 20 min w temp 220st.
Danie dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
Bon apetit!
Komentarze