Pieczona biała kiełbasa
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Pieczona biała kiełbasa
Pieczona biała kiełbasa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przyprawy wymieszaj ze sobą i lekko rozetrzyj w moździerzu. Kiełbasę natrzyj dokładnie przyprawami.
Cebulę pokrój w cienkie piórka.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbasy, obłóż je cebulą i ząbkami czosnku w łupinach. Opcjonalnie przed pieczeniem możesz skropić całość delikatnie oliwą z oliwek.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni z termoobiegiem, do czasu aż kiełbasa pięknie się przyrumieni, a cebula zmięknie i wręcz udusi się w soku wyciekającym z kiełbasy. Danie świetnie smakuje na gorąco i na zimno.
Komentarze