Pieczona ciecierzyca z warzywami
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Lunch do szkoły dla osoby, która nie je mięsa.
Ciecierzyca pieczona z warzywami i komosą ryżową. Łatwe w przygotowaniu.
Składniki
100 g Komosa ryżowa
180 g Ciecierzyca z puszki
100 g sałata roszponka
4 łyżka sos pomidorowy
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
1/2 szt. awokado
Pieczona ciecierzyca z warzywami
Pieczona ciecierzyca z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zagotować komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę usmażyć na patelni, dodać sos pomidorowy.
Ciecierzycę opłukujemy zimną wodą, wycieramy ręcznikiem kuchennym, dodajemy oliwę z oliwek, paprykę słodką w proszku, sól i oregano i wkładamy do piekarnika 180 stopni na 10 minut (funkcja grill). Będą chrupiące.
Mieszamy wszystko razem, dodajemy pokrojone awokado oraz sałatę roszponkę. Spożywamy z radością i smakiem!
Komentarze