Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lunch do szkoły dla osoby, która nie je mięsa. Ciecierzyca pieczona z warzywami i komosą ryżową. Łatwe w przygotowaniu.

Składniki

100 g Komosa ryżowa
180 g Ciecierzyca z puszki
100 g sałata roszponka
4 łyżka sos pomidorowy
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
1/2 szt. awokado

Opis wykonania

Zagotować komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę usmażyć na patelni, dodać sos pomidorowy. Ciecierzycę opłukujemy zimną wodą, wycieramy ręcznikiem kuchennym, dodajemy oliwę z oliwek, paprykę słodką w proszku, sól i oregano i wkładamy do piekarnika 180 stopni na 10 minut (funkcja grill). Będą chrupiące. Mieszamy wszystko razem, dodajemy pokrojone awokado oraz sałatę roszponkę. Spożywamy z radością i smakiem!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Fajnie smakuje.
Toporkiewicz
Idealna na lekki obiad