Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pieczona owsianka z daktylami o sezamem

Pieczona owsianka z daktylami o sezamem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Codzienna dawka przyjemności na śniadanie

Składniki

1 szt. Jajko
150 g Twaróg półtłusty lub chudy
1 szt. Banan
2 łyżka Rodzynki
2 łyżka Mąka kokosowa
80 g Płatki owsiane
1 łyżka Masło orzechowe
1 łyżka Sezam
12 szt. Daktyle bez pestek

Opis wykonania

Płatki zalewamy wrzątkiem i czekamy aż wchłoną wodę. Pozostałe składniki (oprócz daktyli i sezamu) miksujemy w blenderze na gładka masę. Do masy wrzucamy płatki owsiane i mieszamy łyżką. Do foremek - u mnie mini tarty - przekładamy masę i dekorujemy daktylami i sezamem. Pieczemy w piekarniku w 180C przez 20 minut lub do czasu zarumienienia się owsianki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych