Pierś z kurczaka z warzywami i serem camembert
1 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Pierś z kurczaka z warzywami i serem camembert
Pierś z kurczaka z warzywami i serem camembert
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1.Mięso oczyścić, opłukać ,osuszyć. Naciąć dość głęboko w 5 miejscach. 2.Jogurt połączyć z ziołami i ziarnami, przyprawić solą i pieprzem do smaku.Do przygotowanej marynaty włożyć mięso.Dobrze natrzeć,również miejsca nacięć. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę .Następnie w każdą kieszonkę włożyć po jednym pasku papryki żółtej i czerwonej,po kawalku sera,po pół plasterka cebuli oraz cukinii . 3.Tak przygotowane mięso delikatnie przenieść do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia.Posypać sezamem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w temp.250 st.C przez około 35 minut.Następnie zdjąć pokrywę, polać kilka razy wytworzonym sosem,zmniejszyć temp.do 180st.C i piec jeszcze przez około 10 minut.
Komentarze