Placuszki z syropem klonowym
                                            4 porcje
30 min
Łatwe
                    Pyszne i zdrowe placuszki które doskonale sprawdzają się jako drugie śniadanie w szkole.
                
                Składniki
1 szklanka Mąka
                                                            2 szt. Jajka
                                                            1 szklanka Mleko
                                                            5 dkg Masło
                                                            2 łyżeczka Proszek do pieczenia
                                                            1 szt. Cukier waniliowy
                                                            1 szt. Syrop klonowy
                                                    Placuszki z syropem klonowym
Placuszki z syropem klonowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Najpierw ubijamy białka jajek na sztywną piankę. Następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy, dalej stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Z gotowego ciasta smażymy rumiane placuszki o ulubionej przez siebie grubości (my wolimy cienkie). Podajemy z owocami (np. banan, jabłko) i syropem klonowym ;) smacznego! 
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze