Placuszki z syropem klonowym
4 porcje
30 min
Łatwe
Pyszne i zdrowe placuszki które doskonale sprawdzają się jako drugie śniadanie w szkole.
Składniki
1 szklanka Mąka
2 szt. Jajka
1 szklanka Mleko
5 dkg Masło
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szt. Cukier waniliowy
1 szt. Syrop klonowy
Placuszki z syropem klonowym
Placuszki z syropem klonowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Najpierw ubijamy białka jajek na sztywną piankę. Następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy, dalej stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Z gotowego ciasta smażymy rumiane placuszki o ulubionej przez siebie grubości (my wolimy cienkie). Podajemy z owocami (np. banan, jabłko) i syropem klonowym ;) smacznego!
Komentarze