Podwodna kanapka
1 porcje
8 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Pyszna śniadaniowa propozycja bogata w warzywa.
Składniki
2 szt. Pieczywo ciemne
2 łyżka Serek twarożkowy
1 szt. Rzodkiewka
0,5 szt. Ogórek
1 szt. Plaster salami
1 szt. Kabanos
Podwodna kanapka
Podwodna kanapka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z kromek chleba wycinamy kształt ryby, następnie smarujemy całość serkiem twarogowym. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy na przemian na naszej rybie, zostawiając miejsce na jej pyszczek. Z ogórka wycinamy kształt ogony i kładziemy na kanapce. Ser żółty kroimy w trójkąty i układamy na grzbiecie ryby w kształt jej kolców. Plasterek salami kroimy na pół i zawijamy w kształt płetw i wkładamy pod rybkę. Na końcu z salami wycinamy oczy i uśmiech ryby.
Komentarze