45 min P0DT0H45M0S P0DT0H45M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Klasyka polskiej kuchni podana z sosem grzybowym jest idealną propozycją na sycący, jesienny obiad. Na patelnię wlej 1 łyżkę oleju, dodaj masło i posiekaną cebulę. Całość podsmaż do momentu, aż cebula zeszkli się na patelni. Dodaj pokrojone grzyby. Składniki podsmaż na dość wysokim ogniu przez 2-3 minuty. Po tym czasie podlej winem, czekaj aż sos się zredukuje. Dodaj pokrojone w cienkie paski polędwiczki. Obsmaż z każdej strony aż mięso lekko się zarumieni. Zmniejsz temperaturę, dodaj śmietanę. Mięso duś około 15-20 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dodajemy natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem. Smacznego!