Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym Agnieszki Cygan

Opis wykonania

Klasyka polskiej kuchni podana z sosem grzybowym jest idealną propozycją na sycący, jesienny obiad.

  1. Na patelnię wlej 1 łyżkę oleju, dodaj masło i posiekaną cebulę.
  2. Całość podsmaż do momentu, aż cebula zeszkli się na patelni.
  3. Dodaj pokrojone grzyby.
  4. Składniki podsmaż na dość wysokim ogniu przez 2-3 minuty.
  5. Po tym czasie podlej winem, czekaj aż sos się zredukuje.
  6. Dodaj pokrojone w cienkie paski polędwiczki.
  7. Obsmaż z każdej strony aż mięso lekko się zarumieni.
  8. Zmniejsz temperaturę, dodaj śmietanę.
  9. Mięso duś około 15-20 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
  10. Dodajemy natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!