Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pomidorowa pasta kanapkowa z curry

Opis wykonania

Mocno pomidorowa, pachnąca curry pasta, idealna na kanapki. Sprytne przepisy można wykorzystać na wiele sposobów - tą pastą możesz także faszerować jajka!

Przygotowana na bazie pomidorów i żółtek z dodatkiem orientalnych przypraw pasta doskonale rozgrzeje w chłodny poranek i doda energii.

Opis przygotowania:

  1. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na patelni razem z curry i kuminem.
  2. Pomidory drobno pokrój i dodaj do cebuli, gdy będzie szklista.  Podsmażaj do momentu, aż woda z pomidorów odparuje.
  3. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj pozostałe składniki. Pastę dokładnie wymieszaj.

TIP DIETETYCZNY

  • Chilli możesz wymienić na wędzoną paprykę, a natkę kolendry na ziarna.
  • Pastą można faszerować jajka. Przykładowo możesz wykorzystać białka pozostałe po gotowaniu żółtek do pasty.