Nowa odsłona popularnych sajgonek.
Tradycyjne sajgonki mogą odstraszać ilością tłuszczu, jednak jest sposób, by nadal cieszyć się pysznym smakiem, bez obaw o kaloryczność. Wystarczy skorzystać ze kilku zamienników.
Opis przygotowania:
- W rondlu wymieszaj wszystkie soki, dodaj trawę cytrynową i sos sojowy, a gdy się zagotują dodaj indyka. Gotuj go około 15 min. Indyka ostudź i pokrój w długie paski.
- Sałatę i awokado potnij na cienkie paski.
- Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj aż zmięknie i odcedź.
- Grzybki możesz usmażyć lub podgotować przez chwilę w wywarze po indyku.
- Na jedną sajgonkę potrzebujesz 2 arkuszy papieru ryżowego. Najpierw namocz je w zimnej wodzie.
- Gdy zmiękną, układaj je na sobie, tak aby na środku była podwójna warstwa. Nakładaj na środek nożem trochę ostrej pasty, a następnie warstwowo układaj pozostałe składniki.
- Złóż je tak jak krokieta, mocno ściskając, aby wypchnąć całe powietrze. Nic się nie stanie jeśli się porwą.
- W miseczce wymieszaj sos sojowy z kolendrą i limonką. Podawaj obok do moczenia sajgonek.