Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Przysmak kostarykański z dwoma sosami Marty Kuszakiewicz

Opis wykonania

Egzotyczne, pełne kostarykańskiego słońca danie to niesamowite, wegetariańskie połączenie, które serwuje dla nas Marta :)

  1. Ryż gotuj  z wodą w proporcji 1 do 1 i ½.
  2. Dynię pokrój w kostkę i duś na patelni aż zmięknie.
  3. Tofu pokrój w kostkę i duś na patelni na oleju kokosowym, podlewając lekko sosem tamari.
  4. Połowę podduszonej dyni zblenduj z dwoma łyżkami masła orzechowego i mleka kokosowego. Możesz dla podkreślenia orzechowego smaku zblendować garść orzechów włoskich i dorzucić do sosu.
  5. Usmażone tofu dołóż do sosu.
  6. Drugą połowę dyni zblenduj z sosem pomidorowym i cieciorką.
  7. Oba sosy dopraw według uznania i skrop sokiem z limonki.
  8. Ugotowany ryż uformuj na talerzu, obok rozlej dwa sosy, przystój ulubionymi kiełkami.

Bosch do kuchni