


Japoński, sycący Ramen z makaronem ryżowym. Zupy z makaronem to nie tylko rosół!
1. Z kości wołowych, klasycznej włoszczyzny, która zawiera np. marchew, pietruszkę, seler, cebulę oraz z imbiru, trawy cytrynowej, soku z limonki, przypraw i wody robimy wywar gotując go przez godzinę. Pamiętaj aby wszystkie warzywa obrać i pokroić a dodatkowo trawę cytrynową można rozłupać aby mocniej wydobyć jej aromat.
2. Gotowy wywar przecedzić przez sito i dodać sos sojowy i grzyby shitake. Gotować przez kolejne 10 minut.
3. Jajka ugotować na pół-twardo gotując je przez 5 minut od rozpoczęcia wrzenia. Obrać pokroić na pół.
4. Makaron zalać wrzątkiem i trzymać go w nim 2-5 minut aż zmięknie (w zależności od grubości makaronu)
5. Szczypiorek drobno posiekać
6. Gotową potrawę należy podawać gorąco. Do wywaru dodajemy makaron, a wokół niego układamy jajka, pędy fasoli, szczypiorek i nori. SMACZNEGO!